Wpływ polityki społecznej na redukcję ubóstwa.
Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem konwersji materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, by oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się więcej na witrynie wina. Wina mają prócz tego nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim efektem fermentacji, lecz hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Bowiem pektyna znajduje się bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają niemało mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W niektórych przypadkach się podgrzewa sok, by wyeliminować tą kompozycja metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu.
1. Poradnik
2. Link
3. Pobierz teraz
4. Dołącz teraz
5. Post